Gedichten en verhalen van Theo monkhorst

Presentatie nieuwe roman ‘Rozen en rook’

Deze presentatie is uitgesteld tot een nader te bepalen datum ivm de huidige omstandigheden.

Rozen en rook

Op 15 mei presenteert Theo Monkhorst zijn nieuwe roman in boekhandel Paagman, Den Haag. Herman Rosenberg, hoofdredacteur van Den Haag Centraal, zal hem ondervragen en hij zal fragmenten voorlezen.

De roman (361 pagina’s) verhaalt over Walid Fransman, een jonge dichter uit Londen, die in 2050 op zoek gaat naar de nalatenschap van zijn grootvader in Frankrijk. Hij voorziet niet welke ingrijpende gebeurtenissen hem wachten. Zoals een grote liefde, de macht van een liedje en de gruwelijke strijd van vrouwen tegen het centrale gezag. Een leven van de geur van rozen tot de verstikking van rook en vlammen, waarin het water uiteindelijk overwint.

Lezers van de dubbelroman zullen zich Pieter Fransman herinneren, grootvader van Walid en schrijver van ‘De zegen van weemoed’. ‘Rozen en rook’, over het leven van zijn kleinzoon vormt samen met de dubbelroman een familiekroniek van het begin van de twintigste tot het midden van de eenentwintigste eeuw, waarin families uit Oost en West met elkaar versmelten.

Plaats: Boekhandel Paagman, Frederik Hendrikstraat 217, Den Haag.
Tijdstip: 15 mei, 19 uur.
Verzoek van de boekhandel om u vooraf aan te melden: www.paagman.nl.