Gedichten en verhalen van Theo monkhorst

‘Rozen en rook’ nu gesigneerd te koop

Op 23 april zal ik mijn nieuwe roman signeren bij boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag. Desgewenst zal ik dan jouw tekst en mijn handtekening in het boek schrijven.

Helaas kunnen we elkaar niet ontmoeten, maar dat komt zeker later nog wel. Het boek kan nu al besteld worden via deze link.

Wil je het gesigneerd thuis ontvangen of ophalen, dan kan dat via deze link. Daar kun je je tekst opgeven. 

‘Rozen en rook’ (361 pagina’s) is in deze tijden van Corona controle hoogst actueel. Het verhaalt over Walid Fransman, een jonge dichter uit Londen, die in  2050 op zoek gaat naar de nalatenschap van zijn grootvader in Frankrijk. Hij voorziet niet welke ingrijpende gebeurtenissen hem wachten. Zoals een grote liefde, de macht van een liedje en de gruwelijke strijd van vrouwen tegen het centrale gezag. Een leven van de geur van rozen tot de verstikking van rook en vlammen, waarin het water uiteindelijk overwint.

Lezers van de dubbelroman ‘De zegen van weemoed’ zullen zich Pieter Fransman herinneren, grootvader van Walid en schrijver van die roman. ‘Rozen en rook’, over het leven van zijn kleinzoon, vormt samen met de dubbelroman een familiekroniek van het begin van de twintigste tot het midden van de eenentwintigste eeuw, waarin families uit Oost en West 

Maar nu lees ik op mijn YouTube kanaal  alvast een aantal fragmenten voor.