Gedichten en vehalen van Theo monkhorst

Voordracht ‘De leugens van Couperus’ uitgegeven als cahier.

Op 1 december 2019 heb ik een voordracht gehouden over de (on)waarheid van romans met als titel ‘De leugens van Couperus’. Daarin plaats ik de waarschuwing van Louis Couperus altijd te liegen in een breder perspectief.

In mijn roman De blijmoedige leugenaar over een liegende wethouder waarschuw ik voor de behoefte van lezers om altijd de waarheid te willen weten. Ik noem die behoefte aan ‘echt gebeurd’ de realiteitsval en zet deze af tegen de kwaliteiten van de literaire roman in de geschiedenis en het heden.

Van mijn voordracht een kleine genummerde oplage in druk verschenen. In eigen beheer, te koop in het Louis Couperus Museum, Javastraat 17 in Den Haag. Ook te koop in De Haagse Kunstkring, Denneweg, Den Haag. Voor vragen kunt u mij mailen.

Ook te beluisteren op mijn podcast op deze website.